MED SMAK AV BLEKINGE
Vi köper in de flesta råvaror direkt från lokala odlare och producenter runtom i Blekinge. Rätter och bakverk anpassas efter säsongen. Det vi serverar bakar och lagar vi på plats på torpet.
En del av oss behöver tänka lite extra på vad det är vi äter. Vi försöker alltid ha alternativ som är fria från ägg, gluten och mjölkprodukter. Prata med oss om du har några allergier eller är överkänslig.
Det kan vara bra att veta att vi inte hanterar några nötter i köket, och vi använder endast vegetabiliskt geleringsmedel, agar agar.
Vi följer säsongen och vad våra producenter runtom kan leverara. Därför kommer menyn att variera vecka för vecka, och ibland också från dag till dag.
Men vi har oftast något av detta på menyn.
Härligt saftig knut med både finmald och handmortlad kardemumma tillsammans med stråk av kanel.
Klassisk våffla med vår egen smet - som faktiskt är helt utan ägg. Serveras med jordgubbssylt och vispad grädde.
Mörk, fyllig och krämig inuti. silkeslen glasyr ovanpå. Denna förför vem som helst!
Botten av digestive och smör, fyllning av färskost och creme fraiche. Toppas med spegel av veckans bärskörd.
Klassiska hårda kakor från mormors och farmors receptböcker - t ex drömmar, chokladsnitt, kolakakor med mera!
Dagens skörd av blad och grönsaker, serveras med ditt val av protein (lokal ost, kallskuret eller ibland något annat!)
Serveras med vitlökssås och vårt eget fröknäcke.
Ett urval av lokalproducerade delikatesser efter säsong. Ostar och/eller kallskuret tillsammans med vårt eget fröknäcke.
Veckans skörd av grönsaker i ett pajskal tillsammans med getost. Serveras med en liten sallad, vitlökssås och vårt eget fröknäcke.
Om vi inte får fatt i lämpliga grönsaker, kan vi inte servera paj. Gäller särskilt tidigt på säsongen
Hembakt bröd med säsongens delikatesser, i sällskap av utvalda grönsaker.
Hon är så lurig, skogsrået, man vet aldrig vad hon hittar på! Men det är varmt, mättande och liknar kanske lite en pizza. Fast på blekingska såklart.
Under våra musikkvällar öppnar vi upp en buffé med olika varma och kalla rätter, som serveras med olika röror och i sällskap med hembakt bröd.
Som vanligt utgår vi från vad som är plockfärdigt och bäst just för tillfället, när vi sätter ihop kvällens rätter.
Buffén hålls öppen mellan ca kl 18 - 19:30
Givetvis kan du fika under musikkvällarna.