MED SMAK AV BLEKINGE
Vi köper in de flesta råvaror direkt från lokala odlare och producenter runtom i Blekinge. Rätter och bakverk anpassas efter säsongen. Det vi serverar bakar och lagar vi på plats på torpet.
En del av oss behöver tänka lite extra på vad det är vi äter. Vi försöker alltid ha alternativ som är fria från ägg, gluten och mjölkprodukter. Prata med oss om du har några allergier eller är överkänslig.
Det kan vara bra att veta att vi inte hanterar några nötter i köket, och vi använder endast vegetabiliskt geleringsmedel, agar agar.
Inför 2023 är inte menyn satt ännu, men här nedan ser du vad vi serverade 2022!
Härligt saftig knut med både finmald och handmortlad kardemumma tillsammans med stråk av kanel.
Mörk, fyllig och krämig inuti. silkeslen glasyr ovanpå. Denna förför vem som helst!
Klassisk våffla med vår egen smet - som faktiskt är helt utan ägg. Serveras med jordgubbssylt och vispad grädde.
Dagens skörd av blad och grönsaker, serveras med ditt val av protein:
Bärta, Halloumi eller ölkorv.
Serveras med vitlökssås och vårt eget fröknäcke.
Veckans skörd av grönsaker i ett pajskal tillsammans med getost. Serveras med en liten sallad, vitlökssås och vårt eget fröknäcke.
Klassiska hårda kakor från mormors och farmors receptböcker; drömmar, chokladsnitt, kolakakor med mera!
Ett urval av lokalproducerade dessertostar, ölkorv och vårt eget fröknäcke.
Botten av digestive och smör, fyllning av färskost och creme fraiche. Toppas med spegel av veckans bärskörd.
Äppelmust, sugrörsdricka, läsk, vatten, lättöl
Lokal hantverksfolköl
Hemlagad lemonad, iste, iskaffe
Kaffe, te