Vi är Harknivens Kultur: 

THERESE

Therese Maurin

Therese - håller igång köket, har koll på odlingarna och berättar gärna om humlen och andra kulturväxter.

JEAN-SIMON

Jean-Simon Maurin

Jean-Simon - konstnärlig ledare, våffelmästare, jazzpianist och gårdstomte här i Harkniven.

Ett familjeföretag


Hos oss kan du också komma att träffa på våra fyra närmsta medarbetare, nämligen våra barn som hjälper till i caféet och odlingarna.

HÅLLBARA HARKNIVEN

Konsumtion & Produktion


Vi använder råvaror från i första hand lokala odlare och producenter, och väljer ekologiskt producerade råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Vi arbetar med att minska svinn i tillagning och servering.

Merparten av vårt porslin och våra dukar är köpta second hand. 


Ekosystem & mångfald


I vår egen trädgård och odling vill vi ha en stor mångfald av insekter och djur. Vi värnar om pollinatörer genom att ha en bredd av nektarväxter över säsongen. 

Vi odlar med naturliga metoder, utan gifter. De tvättmedel, rengöringsmedel, tvålar och diskmedel vi använder är miljömärkta.


Kultur- & Naturarv


För oss är kultur centralt, och vi värnar kultur i bred bemärkelse. 

Genom att söka upp och odla äldre sorters grödor värnar vi vårt odlade arv. Med hänsyn till miljön i det vi gör, värnar vi också allas vårt gemensamma naturarv.


TILLGÄNGLIGA HARKNIVEN

Hundar


Det går bra att ha med sig hund i vår trädgård, men du behöver ha den kopplad. Du får inte ta med hunden in bland våra odlingar och inte heller in i själva torpet där vi har vårt kök. Detta beror helt på de hygienregler som finns för lokaler där man hanterar livsmedel. Det finns sittplatser under tak på andra platser! Om din pälskling är törstig så har vi vatten till hen.


Rörelsehinder


Den övre delen av trädgården är belagd med grus och betongplattor. Här finns en yta som fungerar bra för dig med rullstol eller rullator. Denna delen av trädgården är också i samma höjd som parkeringsplatsen och vägen. Nedre delen av trädgården har gräs och en slänt.
Vi har tyvärr inte någon rullstolsanpassad toalett. 


Hjälp oss bli bättre!


Om du har tips på hur vi kan bli mer tillgänliga så tipsa oss gärna.

Vi vill vara en plats som alla ska kunna njuta av!


Kontakta oss gärna!

 
 
 
Godkänner